Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков говори пред медиите преди заминаването на отбора за Базел. Явно обаче той не бе запознат с решението на собствениците Димитър Борисов и Иво Иванов за връщането в отбора и на останалите петима футболисти от утре.

„Трябваше да се случи. Радвам се, че сме първите, които го направихме. Показахме на някои футболистчета, че не може да се подиграват с труда на клуба, с желанието на собствениците да създадат отбор, който да печели титли. Така ще бъде и за напред”, каза Живков. Той потвърди, че според негова информация деветимата са се извинили на треньорите за поведението си.

„Ще потренират с дубъла. Трябва да си вземат бележка. Трябва да знаят, че като футболисти на ЦСКА трябва да имат морал, принципи и да защитават името на клуба, а не за говорят само за пари, пари, пари. Те залагат на дузпата и мен като изпълнителен директор, и собствениците, и треньорите, и да си правят каквото искат. Такава анархия няма да има в ЦСКА. Знаете, че ЦСКА е военен клуб и ще има ред и дисциплина. Така ще се постъпва с всеки, независимо дали е звезда или дават някакви пари за него. Твърди сме към такива хора”, каза Живков.

Шефът в ЦСКА не пожела да коментира подробности около побоя над играчите с оправданието, че няма подробна информация. „До колкото разбрах фенове на ЦСКА са се били с футболисти. Това знам. Не знам дали Калоян Стоянов е присъствал там. Ще се поинтересуваме, тъй като става въпрос за наши играчи и ще излезем с ясна позиция по случая”, каза Живков.

Изпълнителният директор на „червените” взе отношение и по позицията на ЦСКА за връщането в отбора на четирима от деветимата играчи преди мача с Базел. „От наша вътрешна проверка установи, че четиримата са си тръгнали към 12 часа. Това е решение на Надзорния съвет и на господин Борисов, не на Любо Пенев. Човекът така е решил, приветстваме го и ги връщаме. Може да се каже, че връщането е бързо. Има решение на УС за финансовите глоби, те ще бъдат солидни за това нетърпимо поведение. Тези хора ги интересуват само парите и не ги интересува марката ЦСКА, собствениците, треньорите, привържениците и мениджърите. Мениджърите трябва да са постоянно с тях и да ги възпитават. Подигравки в ЦСКА няма да търпим. Ще тренират в дублиращия отбор на по-строг режим, за да покажат качества и да се върнат в първия отбор”, допълни още Живков.

„Тези футболисти може да ги намерете във всяко заведение в София. Ние не можем да ги пазим. Това е несериозно отношение. Къде са нашите футболисти? В еди кое си заведение. Съгласете се, че те не са професионалисти. Имаше компромиси, бяха предупреждавани от треньора. Това мина границата на предела”, завърши Венци Живков.