19-годишен късметлия спечели 60 000 лева срещу 0.60 лева в Еврошанс. Букмейкърите в пункта на бул.”Беломорски”4-6 в Кърджали разказват как един ден преди голямата си печалба Александър дошъл в пункта и пуснал няколко талона. Подал ги за проверка с думите: „Дай да видим дали печеля, че днес съм рожденик, а нямам пари за почерпка”. Този ден не спечелил, но явно това го амбицирало и на следващият ден, в компанията на своите приятели Коцето и Венци, Александър опитал късмета си с игра на 10 числа. Той маркирал в талона си числата 5,15,18,19,23,44,48,72,77,80 и заложил 0.60лв. за едно теглене. Щом компанията видяла всички числа да излизат на екрана, останала безмълвна.

„Не можах да разбера какво се случва”, казва Александър. „В началото моите приятели се радваха повече от мен, само дето на ръце не ме понесоха.”

Когато осмислили новината, всички заедно решили да празнуват в Пловдив. Там отбелязали подобаващо късмета на Александър и започнали да кроят планове...

Щастливецът е категоричен, че със спечелената сума ще си купи малко жилище на морето, където ще прекарва отпуските си. „Пожелавам моя късмет на всички млади хора в България. Дано повярват, че такива неща се случват и не се отчайват от кризата.” – заяви Александър.

За изминалият тираж № 156 на играта Еврошанс бяха спечелени рекордните 40 печалби над 1 000 лв., а общият брой на печалбите за тиража е 319 620.