Старши треньорът на Орландо Меджик Стан Ван Гънди си е известен чешит в Националната баскетболна асоциация. Мустакатият спец пуска редовно шегички както в съблекалнята, така и на пресконференции.

Поредното му решение обаче не е шега – Ван Гънди възнамерява да се пусне сред играчите в конкурса за тройки по време на All-Star Уикенда в Далас. Тази година звездното шоу ще се състои на 13 и 14 февруари в „Американ Еърлайнс Сентър”, а Стан Ван Гънди иска да е първият треньор, спечелил шуутаута от тройката.

Днес бяха обявени всички шестима участници, които ще си оспорват короната, и името на наставника бе сред тях. Освен него, Декуан Куук от Маями ще защитава титлата си, срещу новобранеца Брандън Дженингс (Милуоки), Мат Бонър (Сан Антонио), Антъни Мороу (Голдън Стейт) и…още един треньор – Вини Дел Негро от Чикаго, макар да не е много сигурно, че той още ще е на поста си дотогава.

Освен конкурса за тройки, част от All-Star Уикенда са още Конкурсът за Забивки, Skills Challenge, Отборно състезание, и Run Rondo Run.