Щутгарт победи румънския Унирея Урзичени с 3:1 и по този начин се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. Въпреки страхотното представяне и продължаването напред в турнира обаче, зрителите на „Готлиб-Даймлер Щадион” и милиони пред телевизионния екран ще запомнят мача най-вече с „облекчаването” на Йенс Леман на самия терен.

В 80-та минута на мача, когато „швабите” опитваха да удържат преднината си от два гола, вратарят на немците изведнъж изтича зад рекламните пана, където се скри, за да удовлетвори физиологическите си нужди.

В този момент двубоят си течеше в пълна сила, а румънците тъкмо започваха нова атака, когато бившият немски национал се завърна на своята врата. Най-вероятно играчите на Унирея не бяха забелязали отсъствието на Леман, иначе в противен случай можеха да пробват далечен удар към опразнената от него врата.

След щастливия край за Щутгарт, случката бе приета с усмивка. Мениджърът на „швабите” Хорст Хелдт коментира шеговито: „Това ми напомни на Тур Де Франс. Понякога нямаш друга възможност да се облекчиш. Той го направи това много тайно. Щеше да бъде по-лошо, ако беше отишъл в съблекалнята…”

Самият вратар пък оправда постъпката си с това, че е бил нервен: „Бях толкова нервен, колкото рядко съм бил преди”.