ЦСКА може да играе контрола със Сливен стана ясно днес. Любослав Пенев и Драголюб Симонович са водели преговори и вероятно двата отбора ще се срещнат в края на месеца. Идеята е мачът да се играе в София.

Вероятно това ще се случи между първия и втория подготвителен лагер на „червените”. Освен това може да се стигне до преотстъпването на футболисти от ЦСКА в Сливен. Ако селекцията на „червените” се развие по начертания от Пенев план, много от настоящите футболисти ще останат ненужни. Така ЦСКА ще трябва да се раздели с някои от тях, а други да преотстъпи на други отбори, като има вероятност някои от тях да тръгнат към Сливен.

Подготовката на „воеводите” стартира на 11 януари, като все още няма обявени нови попълнения. От клуба разкриха, че са се водили преговори с някои играчи, но докато не бъдат подписани договори няма да бъдат обявявани.

Сливен има уредени сигурни 2 контролни срещи с Литекс на 23 януари в Свиленград и срещу Берое на 20 февруари. Плановете за подготовка на отбора ще се определят на база времето, като цялата ще бъде в България. Ще се търсят съперници в Солун и Истанбул, като освен в Сливен вероятните други бази за лагер са Сандански и Поморие.