Националният треньор на България Станимир Стоилов съобщи, че Пламен Марков е наблюдавал на живо изявите на Беларус и ще бъде в помощ на щаба. Бившият наставник на ЦСКА ще бъде привикан по време на лагера националите, за да даде информацията, която е събрал.

Станимир Стоилов се аргументира за избора си по следния начин: „Поканих футболисти, които играят редовно в клубовете си. Това са състезатели с добър игрови ритъм. Поканих 18 футболисти за първата среща, плюс Чавдар Янков, който е наказан. Не искам да има футболисти, които да отпадат от групата и да се чувстват неудобно.”

Относно двете резерви в Илиян Стоянов и Георги Пеев, наставникът заяви: „Стоянов имаше контузия и не игра в последните срещи. Ще изчакаме до събота, за да разберем дали се е възстановил. Колкото до Пеев, той остава резерва, в случай, че някой се контузи в предстоящите мачове”.

Мъри е повикал Захари Сираков, след като е гледал две негови силни изяви, срещу Зенит и ЦСКА Москва от първенството на Русия.

Стоилов допълни, че Домовчийски е демонстрирал добра форма в последния месец и заради това е влязъл в плановете на временния селекционер.

В разширения състав на селекционера са били Даниел Боримиров и Йордан Тодоров. Ветеранът е отказал, а асът на ЦСКА е получил контузия, която го е спряла за мачовете с Беларус.

„Валери Божинов не е повикан, защото не играе. Българският футбол зависи много от този играч. Божинов трябва да намери клуб, в който да играе редовно, за да стане отново звездата, която познаваме от преди 1-2 години”, добави Стоилов относно нападателя на Ювентус.