Българската състезателка по художествена гимнастика Филипа Сирдерова вече ще представя Грузия. Грацията, която през изминалия сезон бе в състава на националния ни отбор, повече няма да защитава цветовете на страната ни на международни състезания.

Личният наставник на Сидерова – Мариана Василева, е постигнала договорка с главния треньор на националния ни тим Илиана Раева. Федерацията също е изпратила необходимите документи за състезателката, за да може да бъде картотекирана в централата на Грузия.

„Филипа Сидерова сме я освободили и тя ще се състезава за Грузия. Миналата година, след световното първенство, когато Марияна Василева ме попита дали ще разчитаме на нея, аз й казах, че не. Тогава тя ме попита възможно ли е да я картотекира в друга държава, а аз й отговорих, че няма никакъв проблем. Изпратила е писмо до федерацията, Мария Гигова й е дала разрешително. Според федерацията също няма никакъв проблем да я картотекират”, сподели пред Гонг Илиана Раева.

Миналата година Филипа Сидерова представя страната ни на Световното първенство в Япония, след като влезе на мястото на контузилата се Биляна Проданова.