Ръководството на ПФК ЦСКА АД разпространи декларация по повод наказанието, наложено на ПФК Левски. Официалното изявление е публикувано в сайта на „червените”:

Ръководството на ПФК ЦСКА АД изразява искреното си възмущение от скандално малкото наказание, наложено от дисциплинарната комисия на БФС на ПФК Левски за вандалските прояви на привържениците на горе споменатия отбор по време на финалния мач за Купата на България в Стара Загора.

Смехотворната санкция (2 мача при закрити врати плюс парична глоба в размер на 3000 лева!?) ни оставя с впечатление, че критерият, използван от органите на БФС при определянето на санкции е различен за различните клубове. Знаейки това добре, публиката на ПФК Левски храни чувство за безнаказаност, което се засилва при всеки нов неадекватно разследван от комисиите случай. Водени от същото чувство, феновете вече си позволяват сериозни изстъпления срещу полицията, които в други държави се наказват със затвор! За това сме длъжни да призовем за равнопоставеност и феърплей не само на футболния терен, но и в канцелариите на БФС.

Върхът на цинизма пък бе позицията, заета от ръководството на ПФК Левски и в частност на собственика адвокат Тодор Батков, който явно обзет от същото чувство на безнаказаност и недосегаемост си позволи да отправи нападки срещу органите на реда, обвинявайки ги в провокация. Именно г-н Батков би трябвало да е запознат с наредбите на УЕФА, в които като основен приоритет е залегнала борбата с футболното хулиганство-нещо, превърнало се в рецидив за ПФК Левски и неговите привърженици.

Бихме искали да поздравим адвокат Батков за прозрението му, че ЦСКА вече се е превърнал в история. Титлите и купите, както и многобройните международни успехи, отдавна са наредили ЦСКА между най-големите във футбола, което е известно на футболната ни общественост, поне половината от която носи в сърцето си рефрена на прекрасната ни публика "ЦСКА-това е слава!".

Ръководството на ПФК ЦСКА АД