Спортно-техническата комисия към БФС присъди служебен резултат 4:0 в полза на Локомотив Мездра срещу ЦСКА.

„Взехме това решение на база член 24, точка 7 от Наредбата за първенствата и турнирите, и въз основа на вчерашното решение на Дисциплинарната комисия. Това решение не може да бъде обжалвано,” каза говорителят на комисията Христо Ботев. Той допълни, че за база са се отчели докладите на длъжностните лица.

„Според нас делегатът на срещата си е свършил перфектно работата,” каза още Ботев. Изненадващо обаче, той не пожела да се ангажира от името на цялата комисия с мнение дали срещата с Ботев Пловдив ще е част от наказанието на ЦСКА. „Ще има допълнително становище на комисията, тъй като е прецедент. Аз лично си имам мое мнение и то е, че след като има присъден резултат за мача, трябва да се брои,” добави Христо Ботев.

До час трябва да стане ясно къде ЦСКА ще приеме Пирин утре, и къде Локомотив Мездра ще играе с Локо Пд в събота.

Членовете на СТК пристигнаха около 10.30 на Националния стадион, където провеждат заседанията си, и започнаха да бистрят проблема. Двайсетина минути по-късно адвокатите на ЦСКА напуснаха събранието бесни, и кратко коментираха, че решението е било предизвестено.

Веднага след това се разбра, че от СТК потвърждават очакваното – ЦСКА губи с резултат 0:4 от Локомотив Мездра. Три гола се добавят служебно към резултата към момента на прекратяването на мача.

За разлика от вчерашното събиране на Дисциплинарната комисия, нямаше полицейска охрана около стадиона, но липсваха и фенове, които да притесняват по някакъв начин хората от Спортно-техническата комисия.