Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обяви, че Уейн Рууни ще се възстанови по-бързо от очакваното, и ако всичко върви по план, нападателят ще е на терена след максимум три седмици. При най-добрия вариант, Рууни може да се завърне още след две седмици.

Голмайсторът на „червените дяволи” има леко разтежение на връзки в глезена, но притесненията, че няма да играе повече този сезон, или че ще пропусне Мондиала, се разсеяха вече напълно. Тази сутрин сър Алекс заяви на пресконференция, че Рууни ще е обратно на зеления килим до три седмици.

„Не е толкова сериозно, колкото изглеждаше на пръв поглед. Ще пропусне няколко важни мача, но ще се върне след две до три седмици,” обясни Фъргюсън. „Винаги е притеснително, докато играчите ти минават прегледи, но резултатите са добри. Няма наранена кост.”

„Всеки треньор иска да може да разчита на най-добрите си футболисти. Цялата нация вече може да диша спокойно. Облекчени сме, защото можеше да бъде много по-зле,” добави Фърги. „Всичко вече е свършило, трябва да го оставим да се оправи, а ние да се съсредоточим върху работата си на терена.”

Контузията ще извади Уейн Рууни от ключовия мач за титлата срещу Челси в събота, както и от реванша срещу Байерн Мюнхен на 7 април. Той обаче може да е на линия за дербито на Манчестър на 17 април.