Рали България, което тази година е част от Световния рали шампионат, ще бъде отлична реклама за страната ни по целия свят. Това заяви президентът на Българската федерация по автомобилен спорт Георги Янакиев в интервю за предаването Гол линия на Дарик радио.

Босът на родната централа говори също и за промените в Управителния съвет на федерацията, които бяха направени днес.

Ето какво заяви Янакиев в ефира на Дарик радио:

„В крайна сметка промени трябва да има. Догодина изтича мандата на ръководството на федерацията. Имаше мнения да се направи частично обновление на Управителния съвет. Това стана днес след доста дълги дискусии и без излишни емоции. Това заседание на Общото събрание доказа, че все пак има интерес и се иска подновяване”, коментира Янакиев.

„Допада ми ентусиазмът на новите хора. Промяната ще бъде по-добра като цяло за българския автомобилен спорт. Точката на събранието беше промяна на някои от членовете. Влязоха четирима нови членове. Мисля, че са достойни хора, които имат желание да работят. Това е важно защото се иска нова сила, нова визия. Този избор се направи по най-демократичния начин.”

„Отговорността за Рали България е огромна. Известно е, че г-н Бойко Борисов се съгласи да оглави организационния комитет. Разбира се очакваме и други членове да окажат помощ. Финансовите трудности са огромни, но в крайна сметка тази идея съществува от 15 години. От две години сме кандидати да се превърне в световен рали шампионат и тази година това ще се случи. Спонсорството и рекламата са доста трудно осъществими, но все пак се надявам на една подкрепа. Имаме много хора, които обичат спорта.”

„Това се случва за първи път в историята. Очакваме повече от 30000 фенове от цялата страна. Другото, което е важно, името на България ще се появи във всички точки на света по време на ралито. Това е една много голяма реклама за нашата страна.

Във всички случаи правим зони за фенове и зрители. Задължително е да ги направим. Цената на билета ще бъде около 20 лева. За сравнение в Белгия цените струват около 60 евро. Ще направим една цена, за да можем да покрием част от огромните разходи, които ще направим. Тук не говорим за никаква печалба. Състезанието обещава един много интересен спектакъл и ще се опитаме да предложим добри условия за зрителите. Затворен етап в София е почти невъзможен. Говорили сме. Не можем да затворим столицата за половин ден. София е един много натоварен град и това няма как да се получи. Има категорична забрана за подобни състезания в центъра на София”, каза още шефът на Българската федерация по автомобилен спорт.

Гледайте на живо Формула 1 с туристическа агенция "Галера"!