Минимална победа с 1:0 над Болтън, доближи Челси максимално до титлата в английската Висша Лига. Гол на Никола Анелка в 43-та минута на мача от 34-тия кръг на първенството донесе трите точки за „сините”, с които преднината им пред Манчестър Юнайтед стана цели 4, четири кръга преди края на първенството.

Първата част на „Стамфорд Бридж” премина в леко предимство на домакините, които нанесоха своя удар в самия му край. Анелка вкара първия си гол от три месеца, след като надскочи Яскелайнен и с глава от близко разстояние вкара след отлично центриране на Дидие Дрогба.

В 55-та минута Саломон Калу пропусна отличен шанс за втори гол, след като бе изведен перфектно от сънародника си Дрогба, но стражът на гостите бе по-бърз от него.

Най-спорният момент в мача бе в 62-та минута, когато Болтън трябваше да получи дузпа за игра с ръка на Тери в наказателното поле на Челси, но такава не бе отсъдена.

10 минути преди края на мача Лампард можеше да реши всичко, но ударът му по земя срещна страничната греда и не пожела да влезе във вратата на Болтън.

Така, макар и трудно, Челси стигна до успеха, след който вече има актив от 77 точки, докато Юнайтед е със 73. Болтън е 15-ти с 32 точки.