На 26 април стартира новата числова игра ЛОТО ДЖАКПОТ. Организатор е компанията Евробет, която вече 4 години предлага на българския пазар играта ЕВРОШАНС. ЛОТО ДЖАКПОТ стартира едновременно в над 600 пункта, в 180 населени места в цяла България, а първото теглене се проведе в 20.35 ч. в понеделник, заяви на пресконференция днес управителят на Евробет Олга Тодорова.

Голямата печалба от играта е гарантиран 1 000 000 лв. плюс сумата от фонд „Джакпот”. ЛОТО ДЖАКПОТ се играе с талони, върху които са отбелязани числата от 1 до 60. Всеки ден в 20.35 ч. се изтеглят общо 20 числа. При познаване на 12 от общо 20-те изтеглени числа, играчът взима голямата печалба. Ако повече от един играч уцели всички 12 числа в едно и също теглене, то всеки от тях взима гарантиран 1 000 000 лв., а сумата от фонд „Джакпот” се дели поравно между тях, обясни още Тодорова.

ЛОТО ДЖАКПОТ е уникална игра, защото гарантира неснижаема и неделима голяма печалба от 1 000 000 лв. плюс фонд „Джакпот”. Това е единствената игра в България, която дава възможност на своите играчи да станат милионери всеки ден. За първи път играчът сам може да определи деня, в който да участва, както и да наблюдава тегленията в реално време и на място.

Фонд „Джакпот” се формира от всички направени залози. След падането на голяма печалба, натрупването на средства във фонда започва от начало, но сумата от 1 000 000 лв. е гарантирана за следващия късметлия.

Талоните за игра са безплатни, а минималната сума, с която може да се играе, е 1 лв. Печалбите до 1 000 лв. се изплащат веднага и на място, а над 1 000 лв. се изплащат в банка.

Предложението на правителството да се облага с данък 10% всяка печалба на играчите няма да има нужния ефект за бюджета, каза Олга Тодорова. Тази стъпка, залегнала сред антикризисните мерки, допълнително ще отблъсне играчи, коментира още Тодорова. Имаме конкретно предложение - да се легализира и регламентира незаконният интернет хазарт, през който годишно изтичат над 1, 5 млрд. лв. С данък от 15 на сто върху оборота, колкото днес плащат лицензираните оператори, незабавният ефект за хазната ще възлезе на 225 млн. лв., обясни управителят на „Евробет”.