Агентът на Димитър Бербатов Емил Данчев коментира ситуацията около своя клиент. Футболният мениджър бе категоричен пред Гонг, че таранът от Благоевград няма да сменя клубната си принадлежност през това лято, въпреки спекулациите, които излизат най-вече в английската преса.

„Бербатов не е очарован от това, че сезонът не бе сред най-успешните за Манчестър Юнайтед. Най-точно нещата ги каза сър Алекс Фъргюсън, който смята, че ситуацията може да се види от различни ъгли. Той смята, че клубът трябва да анализира ситуацията и да върне купата там, където и е мястото – в Манчестър. Сезонът за Митко беше тежък и с много натиск. Сега на него му предстои една заслужена почивка. Колелото продължава да се върти и от юли месец нещата започват от начало”, сподели импресариото в обширно интервю за Гонг.

„Няма да има операция. Не се налага такова нещо. На Бербатов му се налага един сериозен отдих. Просто сега трябва да се подготви за следващите цели, които са обичайни за Манчестър Юнайтед. Независимо от критиките в Англия около Бербатов в последните три-четири години винаги се спрягат европейски грандове. Определящото мнение е на сър Алекс, а той каза и преди няколко дни, че бъдещето на Бербатов е свързано само с Манчестър Юнайтед. Няма какво повече да добавя по въпроса. Преди около 20 дни или един месец проведох разговор с мениджъра на Юнайтед и той ми каза същото, което обяви официално и пред медиите в Англия”, допълни агентът на Димитър Бербатов.

„Разговарях с него и преди завръщането му в Леверкузен. Той е сантиментална личност и един такъв мач ще му се отрази добре, макар и да става въпрос само за бенефис”, сподели още Емил Данчев.

„Имам информация чрез Митко и за Райс М`Боли, но не съм аз човекът, който трябва да коментира въпроса. Смятам, че Венци Стефанов дава достатъчно информация. Моята информация съвпада с това, което и той казва. Вратарят на Славия е оценен доста високо за това, което е направил на тренировките. Юнайтед ще продължи да го следи и в мачовете му за националния тим на Алжир. Дай Боже решението на Манчестър Юнайтед да бъде положително, защото не се случва често играч, който е бил в българското първенство да стигне и да заиграе на „Олд Трафорд”, каза Данчев.

Агентът не скри, че очаква доста работа по време на летния трансферен прозорец. Според него обаче грандовете Левски и ЦСКА едва ли ще проявят голяма активност.