Димитър Бербатов се оттегли от националния отбор на България, но иска да продължи да се бори за мястото си в Манчестър Юнайтед. Той коментира слуховете за това, че ще напуска „червените дяволи” през лятото, и помоли най-после някой да му пожелае късмет в английски тим.

Най-интересното от думите на Бербатов за Манчестър Юнайтед:

„Аз няма да съм в Манчестър цял живот. Имам договор, изпълнявам си го, когато изтече, ще преценявам. Който ме познава, знае как гледам на професионалната си кариера,” продължи още изказването му.

„В последно време имаше много стрес, много негативни емоции. Аз съм такъв човек, че понякога тези неща ме застигат, тормозят мен и семейството ми. Затова стигнах до извода, че не си струва да страда семейството ми.”

„Аз не се боря за нещо, за някакъв по-голям отбор от този, в който съм. Искам да се боря да остана там. Сутрин се чувствам щастлив, когато се събуждам играч на Манчестър Юнайтед. Това, че не показвам емоциите си, не значи нищо. Аз съм наистина щастлив, това, че не го показвам, не означава, че не е така. Хората дадоха толкова пари за мен, нормално е да очакват много.”

„Защо всички ме питат дали ще си тръгна от Манчестър Юнайтед?! Защо никой не ми каже: „Пич, успех през следващия сезон”?! Аз ако си тръгна от Манчестър Юнайтед, щастливи ли ще ви направя?,” попита медиите Бербатов. „Аз съм стигнал, където съм искал, къде да ходя? Аз съм стигнал най-горе.”

„Аз съм футболист на Манчестър Юн, искам да остана там и да се боря за мястото си. Не знам нищо за Милан.”

„За момента всичко е ОК с коляното. Това е проблем, който няма да отшуми от само себе си. С помощта на хора от отбора успяхме да го неутрализираме този проблем, но в бъдеще нищо не се знае.”

„Не съм говорил със Сър Алекс Фъргюсън за отказването. Исках съвет от баща ми, и от мениджъра ми. Ако има нещо да ми каже, ще ми го каже, когато се прибера.”

„В Германия бих играл само за един отбор – Байер Леверкузен. Това е отборът, който ми даде всичко.”

За пробите на вратаря на Славия Райс Мболи в Манчестър Юн, Бербатов разкри:„Момчето се представи много добре в тренировките. Остави много добри впечатления и в треньорите. Пожелавам му успех с Алжир на Световното, това ще е сериозен трамплин за него.”

„Минус е, че няма да мога да се изправя срещу Англия, но не мога да съжалявам. Аз все пак тренирам всеки ден с Уейн Рууни, играя с него, така че няма значение.”