Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов направи специално изявление по случай решението на капитана на националния отбор Димитър Бербатов да се оттегли от тима.

„Днес българският национален отбор се разделя с един от водещите си футболисти, със своя капитан. Димитър Бербатов обяви пред нас решението си да не играе повече за България. Като президент на Българския футболен съюз искрено съжалявам, че един от лидерите в състава на националния отбор е взел това решение. В същото време уважавам правото на избор на един голям футболист. Благодаря на Димитър Бербатов за всичко, което е дал на България с националната фланелка, и искрено му пожелавам много успехи в бъдеще,” пише в изказването на Михайлов на официалния сайт на БФС.

„Българският национален отбор ще продължава да преследва целите си - най-близката на хоризонта е класирането за европейското първенство в Полша и Украйна след две години. Надявам се цяла България да има отново поводи за радост от успехите на националния отбор на футболния терен,” добавя още Боби Михайлов.