Националният селекционер Станимир Стоилов заяви, че България ще загуби много от липсата на класата на Димитър Бербатов.

„Още преди два месеца преди контролата с Полша Митко ни обяви, че е близо до това решение. Двамата поговорихме с него. Аз като треньор ще се съобразя с това решение. Българският национален отбор се напуска от футболист от световна класа, който е признат отвсякъде”, сподели националният селекционер.

„За мен е било привилегия да работя с него. Това ще бъде една загуба от тази гледна точка за мен. Разбира се, като национален селекционер искам Бербатов да продължи да играе, но като човек видял доста във футбола разбирам доводите му. Човекът Димитър Бербатов и неговото решение трябва да бъдат уважавани. Футболист в Манчестър Юнайтед, който играе на такова високо ниво трябва да бъде част от националния отбор, но както той каза някои футболисти може да са били подтиснати от неговото присъствие”, добави Стоилов.

„Не смятам, че трябва да го обсъждаме или да го убеждаваме, че трябва да се връща. Трябва да му пожелаем успех в Манчестър Юнайтед. Той има лидерските качества и може да играе, като Рууни. Футболисти, като Бербатов липсват на националния отбор. Той трябва да играе силно в Манчестър Юнайтед, а в националния отбор ще трябва да се оправяме без него”, коментира специалистът пред телевизия Ринг.

„Неговата липса и тази на Иванков ще се усети. От доста време предупреждавам, че трябва да има повече позитивизъм около националния отбор, а не да чувстват напрежение при загуба или неуспех. Не виждам смисъл от оплаквания. Ще трябва да променя начина на игра и на развитие на нашите атаки”, допълни Мъри.

„С повече раздаване ще трябва да заместим липсата на Бербатов. Свикнал съм да понасям удари. Разбирам напълно какво се случва в душите на тези играчи. Ще се опитам да компенсирам отсъствието на отказалите се футболисти по най-добрия начин. България губи много от липсата на класата на Бербатов. Смятам, че националният отбор е длъжник на България, а не Бербатов”, каза още Станимир Стоилов.