Финансовият директор на Левски Константин Баждеков бе видимо доволен от трансферирането на Сърмов и Димитров в турския Касъмпаша. Той бе любезен да говори за Дарик радио относно актуални въпроси, свързани с клуба.

„Може да се каже, че е завършен трансфера на двамата футболисти от Левски в Касъмпаша, заяви Баждеков. Още в понеделник бе подписан договора между двата клуба, остава футболистите да подпишат и персоналните си договори.”

Много се спекулира около сумата, за която са продадени двамата - от 500000 евро до 1.5 милиона евро. Баждеков не пожела да каже конкретна сума, за която двамата са продадени.

„Няма да цитирам конкретна сума, категоричен е Баждеков. Ако мога да ви ориентирам, някъде около средата около споменатите от вас суми. Запазваме 15 % от последващи техни трансфери, което е добре за нас. Надявам се да продължим партньорството си с този клуб и в бъдеще.”

Що се отнася до продължителността на контрактите, то Баждеков пак не бе категоричен. Той каза, че това е въпрос на лични договорки на двамата, но продължителността ще е или 4, или 5 години. Той каза, че условията за двамата са много по-добри от тези в Левски, а и за клуба, така че нямало как да бъдат спрени.

„Мисля че това е един успешен трансфер за нашия клуб, каза Баждеков. С него се дава възможност за Левски да изпълни своите задължения по плащания. Да мислим евентуално за привличане на нови футболисти с част от тези ресурси”.

Баждеков е откровен, че Левски в момента не може да си позволи трансфери като тези от преди 4- 5 години в рамките на 500000 евро и нагоре.

„Не. Аз не мисля, че е възможно, откровен е „синия” бос. Пък и това не е нагласата на ръководството. В момента има огромно предлагане на играчи свободни агенти. Нашата задача е с минимални ресурси да привлечем най-подходящите и най-добрите, които могат да се вземат на този етап с тези финансови възможности, които сме предвидили за селекция.”

Ще има още продажби на футболисти, но преди да станат факт Баждеков не иска да се ангажира с обявяването им. Той се надява, че Левски ще е финансово осигурен за участието си в евротурнирите. Осигурени са лагерите в Правец и Австрия. „Надявам се да се подготви отборът, заяви Баждеков. Осигурени са два лагера в зависимост от финансовото ни състояние.

Надяваме се да е достатъчно за този етап от Лига Европа, в който попаднаха. Ако имахме по- голям шанс, за по-доходоносен турнир може би щяхме да инвестираме повече пари. Това са ресурсите, с които разполагаме и с тях ще гоним целите, които имаме”.

Зов за помощ! Изпрати SMS със съдържание „Levski” на 17777 и помогни на Георги Николов да живее!