Южна Африка прецака българските национали, и няма да им позволи да стъпят на стадиона, на който ще се играе финалът на Световното първенство през юли. По програма, контролата между ЮАР и България на 24 май трябваше да се състои на „Сокър Сити” в Йоханесбург. Там на 11 юли ще се състои и последният двубой от Мондиала, който ще излъчи новия световен шампион.

Вместо това обаче, само пет дни преди приятелската среща, южноафриканците промениха дестинацията, и България ще излезе на „Орландо Стейдиъм”, който дори не е сред тези, които ще приемат мачове от Световното. В Йоханесбург има още едно съоръжение, освен „Сокър Сити”, на което ще има двубои от Мондиала, и това е „Елис Парк”.

„За нас е удоволствие, че ще представим Бафана Бафана срещу толкова добър отбор, на 39-то място в световната ранглиста на ФИФА. Това ще е много добър тест и за играчите ни, и за техническия щаб,” заяви за България изпълнителният директор на местната футболна федерация Лесли Седибе.

Коментира се, че българският тим ще пристигне на 21 май в ЮАР, и ще има достатъчно време да се аклиматизира и да се подготви за мача.

Мястото на България ще бъде заето от Колумбия, и това ще е тимът, с който ЮАР ще игра на „Сокър Сити” на 27 май.

ЮАР – България е на 24 май от 21.35 българско време.