36-годишният български нападател Мартин Кушев няма да намерение да спира с футбола в края на годината, когато изтича контрактът му с Амкар (Перм), съобщи самият той в интервю за вестник Комсомолская правда.

На въпрос Договорът ви с Амкар изтича в края на годината, а какви са по-далечните ви планове?, Кушев отвръща: "Поне в момента не възнамерявам да приключвам кариерата си на футболист. Искам да играя в Русия, но в България не искам. Дали ще остана в Амкар зависи както от мене, така и от ръководството на клуба. В края на годината ще стане ясно. Във футболна ситуацията се мени много бързо- сега е едно, а утре- съвсем друго. Но наистина преговори за нов договор с Амкар нямам и причината за това е напредналата ми футболна възраст.

"Разбирам, че феновете не са доволни от състоянието на отбора. Те биха искали ние да печелим постоянно, но и ние самите знаем, че трябва да дадем още, казва още Кушев. Амкар в момента се намира на 13-о място в класирането само с 9 точки и сериозна опасност да се срине в опасната зона.

"Имам треньорски лиценз А, който ми дава право да бъда помощник-треньор. За да получа лиценз Про, ми трябват две години практика. Но в момента не смятам да приключвам с кариерата си на играч, така че няма възможност за треньорска практика, обяснява Кушев по въпроса какво смята да прави след края на кариерата си. Но всичко това не означава, че съм решил окончателно да ставам треньор. При всички случаи обаче ще остана във футбола, може би като мениджър. Все пак 20 години от живота ми са минали във футбола. Но най-напред нека да взема лиценз Про, а след това ще мисля. Може да стана и директор в някой клуб".