Легендарният английски вратар Питър Шилтън посъветва селекционера на националния отбор Фабио Капело да продължи да разчита на Робърт Грийн, въпреки грешката му при 1:1 срещу САЩ в първия мач на островитяните на Мондиал'2010. Грийн сбърка фатално и подари изравнителния гол на американците в края на първата част от двубоя от група "С", след като позволи на безобиден удар на Клинт Демпси от 25 метра да го изненада.

 Шилтън, който има 125 мача за Англия, смята, че вратарят на Уест Хям заслужава още един шанс. "Не мисля, че и Робърт може да си обясни какво се случи. Това беше просто детинска грешка. Ситуацията беше много неприятна, но той не се скри, а призна вината си. Мисля, че Фабио Капело трябва да продължи да разчита на него. Вярно е, че има риск, но момчето заслужава още един шанс", заяви Шилтън.

"Факт е, че след грешката Робърт се справи добре до края на мача. Той направи страхотно спасяване през втората част, с което до голяма степен изкупи вината си за гола. Ако Уейн Рууни направи пропуски пред вратата на съперника, трябва ли Капело да го остави извън състава за следващия мач?", допълни той.

Шилтън смята, че ако се стигне до решение за промяна за следващия двубой с Алжир, Джо Харт е по-добрия вариант от резервните вратари. "Само Капело може да реши какво да прави в този момент. Той знае много добре какво се случва на тренировките. Ако Капело реши да прави промяна, аз бих го посъветвал да заложи на Джо Харт. Нямам нищо против Дейвид Джеймс, но Джо ми изглежда по-уверен в момента и ми изглежда по-добър избор", каза Шилтън.