Вратарят на Италия Джанлуиджи Буфон е уверен, че болките в гърба ще отшумят до два дни. Буфон бе сменен на почивката при равенството 1:1 с Парагвай снощи и изправи на нокти селекционера Марчело Липи и любителите на футбола на Апенините.

Вратарят на Ювентус разкри, че не е могъл да продължи мача, защото болките в гърба станали нетърпими. Той се контузи на загрявката преди началото на срещата, но въпреки това започна като титуляр.

"Надявам се да се възстановя до два дни и да бъда готов за мача с Нова Зеландия. Помислих, че съм скъсал нещо, но явно става въпрос за прищипан нерв", каза Буфон.

Буфон ще премине обстоен преглед по-късно днес, след което ще стане ясно каква програма за възстановяване ще му бъде изготвена, каза лекарят на италианския отбор Енрико Кастелачи. На почивката стражът бе заменен от Федерико Маркети, но така и не стана ясно дали Липи може да разчита на него, тъй като парагвайците не го затрудниха нито веднъж през второто полувреме.

"От една страна съм развълнуван, че имах шанс да играя, но от друга съжалявам за контузията на Джиджи. Преди да вляза, той ме успокои и окуражи", каза Маркети. Дори и Буфон да не се възстанови за мача с Нова Зеландия, Италия едва ли ще има проблеми срещу един от най-слабите отбори на световното първенство.