Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов заяви, че функциите на Димитър Пенев като почетен президент на „армейците” ще бъдат като тези на Ди Стефано и Бекенбауер в Реал Мадрид и Байерн.

„Димитър Пенев е едно име, което се е наложило първо като играч на ЦСКА и България, после като треньор. Последните 5 години в най-критичните моменти всички ръководства са използвали Пенев като треньор. Той винаги се е отзовавал и го е правил безкористно. Сърцето му не е било в друг клуб. Предложихме му и той прие да бъде почетен президент. Знаете, че в други клубове в Европа също има такива длъжности – Байерн, Реал Мадрид. Както са ръководните функции на Ди Стефано и Бекенбауер в другите клубове, така ще бъде и Пенев”, каза Борисов.

Той коментира и ситуацията около стадион „Българска армия” и строителството на базата в Панчарево. „Смятаме да направим една широка дискусия за новия стадион. Искам да заявя категорично, че няма да има МОЛ на новия стадион. Ще има търговски площи, но няма да е МОЛ. Няма кой да финансира такъв проект без възвращаемост.

На Панчарево се възстановяват двата стари терена и се прави трети. Изграждат се нови 6 съблекални, столове, зали и всичко необходимо. За 1 месец ще стане”, каза Борисов.

Относно информациите за трансфер на Здравко Чавдаров и Павел Виданов в Динамо Букурещ Борисов заяви, че има само запитвания за двамата играчи и те са насочени по-скоро към техните мениджъри, а не към клуба.