Наставникът на Левски Ясен Петров коментира накратко жребия на „сините” за Лига Европа. Отборът от Герена се падна срещу победителя от двойката Дъндолк (Ейре) и Греванмахер (Люксембург).

На специален брифинг в Правец наставникът заяви: „Дълдолк е вторият най-успешен клуб в Ейре. Знаем, че през миналата година са завършили четвърти. Греванмахер е завършил трети. Левски е концентриран, за да е готов до 15 юли, когато е първият мач, за да може да сме готови. Няма значение, срещу кого ще играем”, сподели Петров.

„Дали ще бъдем домакини или гости, ние трябва да си свършим нашата работа. Ще бъда концентриран върху това”.

Относно селекцията, той призна, че „сините” продължават търсенето на десен краен бранител и опорен халф. „Трябва да подобрим конкуренцията, защото на практика имаме само Стефан Станчев като десен бек. Не съм привърженик на това, нещо да се прави на всяка цена”, допълни Ясен Петров. „Ще направим всичко възможно, ако имаме възможност да привлечем десен защитник и вътрешен халф”.

„Моето мнението е, че си вършим много добре работата до момента, за тях аз съм новия, но мисля, че до този момент нещата вървят както сме ги запланували”.

Треньорът на Левски предупреди Гара Дембеле, че го чака много работа, докато настигне останалите си съотборници в подготовката. Пловдивският Джанини не скри задоволството си от уредената контрола срещу Аустрия Виена, тъй като този мач ще се доближава като заряд до официалните срещи.

„Доволен съм, че успяхме да осъществим контролата, ще играем пред публика, ще бъде генерална репетиция за първия ни мач. Тя се явява най-стойностната ни контрола”.

„Селекцията е отворен процес, ако имаме възможност да видим хора, които да подсилят класата на Левски, да, ще го направим. Но когато стане факт, тогава ще говорим”, завърши Петров.