Двама от американците, които могат да подсилят националния ни отбор по баскетбол Джаред Хоуман и Ърл Калоуей вече са в България и до часове ще се присъединят към лагера на тима в Правец. Хоуман и Калоуей, които тепърва очакват български паспорти, от вчера са в столицата и тази сутрин преминаха медицински прегледи. Неприятна изненада пък очакваше Ърл Калоуей при пристигането му на българска земя, тъй като гардът на испанския Кахасол трябваше да се примири с изгубения си багаж на летище София.

Третият американец, който Росен Барчовски селектира за подготовката преди евроквалификациите Ърл Роуланд обаче е поискал отсрочка. Очакваше се баскетболистът, който игра за България на Европейското първенство през 2009-та година в Полша също от днес да започне тренировки със съотборниците си. Роуланд обаче е съобщил, че отлага пристигането си с няколко дни, изтъквайки като причина контузия. Все още няма конкретна информация кога американецът ще се включи към заниманията в Правец.

Тренировки с националния тим от тази вечер започват и близнаците Деян и Калоян Иванови. Братята получиха няколко дни повече почивка от основната група състезатели, които стартираха подготовката на 14-ти юни. Други двама от лидерите на тима Стефан Георгиев –Торо и Филип Виденов ще се присъединят към останалите в края на седмицата.