Старши треньорът на Славия Емил Велев говори пред Гонг на лагера в Боровец като сподели, че в отбора трябва да пристигнат още трима футболисти в рамките на десетина дни. Въпросните футболисти играят на постовете централен защитник, дефанзивен и офанзивен халф. И тримата ще минат пробен период и ако бъдат харесани ще останат в тима.

Славия е от пет дни на подготовка в Боровец, а според старши треньора до този момент всичко върви по план. „Аз много бързо се адаптирам към нови обстановки. Нищо не ми е чуждо, почти свикнахме с момчетата и в момента сме се съсредоточили върху подготовката”, коментира Велев.

„Двамата футболисти от Рилски спортист все още тренират с нас, но малко сме объркани с техния статут. Мисля че имат документи на бежанци, но до няколко дни ще решим какво ще правим с тях.”

„Освен към Попара оферти има и за още двама играчи, но на този етап няма да споменавам имена. Няма незаменими футболисти, така че няма да спираме никого, ако има добри предложения”, каза още специалистът.

Относно тегленият днес жребий за новия сезон в А група, Велев сподели, че всички мачове на старта са трудни заради това, че в самото начало отборите са непознати. „Белите” започват с новака Калиакра. „Не се притеснявам, че и Академик ще играят на нашия стадион защото тревата е в перфектно състояние. За да я запазим ще тренираме само на помощните терени, с които разполагаме.”