Байерн Мюнхен има сериозен интерес към португалския национал Фабио Коентрао, разкрива „Билд”. Левият бек е в челото на трансферния списък на баварците, а една от причините е силното Световно първенство, което изнася до момента.

Баварците са наблюдавали и преди футболиста на Бенфика, като главният скаут на тима Паул Брайтнер се е изказал много ласкаво за бранителя пред треньорския щаб на тима.

Според португалския вестник „A Bola”, немският шампион е предложил 15 милиона евро, но от Бенфика искат 25, което за сега се струва доста на баварския колос.

Ако трансферът не се осъществи, резервен вариант за Байерн е футболистът на Льо Ман Себастиан Корчия, който обаче играе отдясно.

За Байерн покупката на ляв краен бранител е най-важната задача през лятото, но не и на всяка цена. Финалистът в Шампионската лига не е склонен да плати повече от 20 милиона.

Освен това, има възможност да бъде даден шанс на младия Диего Контенто, който изигра 14 мача през миналия сезон като ляв бек и се справи на добро ниво.