Даниел Димитров се разделя с баскетболния Евроинс Черно море. Треньорът, който изведе варненци до Финалната четворка на Балканската лига пред миналия сезон вече не е част от клуба.

„Вече не съм старши треньор на Черно море след последната ми среща с г-н Варчев, на която предвид ситуацията и обстановката в клуба са взели решение да работят само с млади играчи и се разделят и с мен. Това е ситуацията. Аз преди това имах една среща и с г-н Асен Христов, на която имаше същите индикации един-два дни по-рано. Аз съм длъжен да се съобразя, ако има някакво такова решение на клуба и предвид политиката на клуба догодина, само с млади играч и както изглежда само и с треньори от школата. Щом такава е ситуацията, аз съм длъжен да се съобразя. Не ми беше предложено нищо друго в клуба, дори някаква работа в школата, така че на този етап сигурното е, че се разделям с клуба и оставам с добри чувства”, сподели Даниел Димитров пред Гонг.

„Искам да използвам вашата медия, за да благодаря на всички, като се почне от президента, вицепрезидента и всички треньор в школата и на феновете. Да благодаря, защото бях горд в тези две години, че имах възможността да бъда треньор на Черно море. Относно моята работа, нека всеки да си прави анализите. Миналата година целите бяха обиграване на младите състезатели и при възможност – влизане във Финалната четворка на трите надпревари, в които участваме. Ние го постигнахме това на Купата, в Балканската лига, като там се включихме в последния момент. Не успяхме в държавното първенство, но дори да има пропуски мисля, че донякъде целите бяха изпълнени”, коментира още Димитров.

Колкото до вариантите пред него да продължи кариерата си Даниел Димитров заяви: „Ами, то едва днес се обявява официално, аз преди това не бях коментирал много, само с моите близки. Вече от тук нататък, ситуацията в баскетбола наистина е тежка за намиране на работа, аз съм готов да изслушам всяко предложение и на място, където мога да бъда полезен, но едно е сигурно, че няма да се моля на никой.”

Все още не е ясно кой ще е новият старши треньор на Черно море, но според chernomore.bg е много вероятно Димитров да бъде наследен от Петко Делев.