Бившата тенис звезда Дженифър Каприати е била откарана по спешност в болница, заради приета свръхдоза наркотици, съобщи американският сайт TMZ. Линейката е била повикана в хотел „Ривиера” във Флорида.

Говорителката на Дженифър призна, че тя е приела „инцидентна свръхдоза” от лекарство, предписано по рецепта. „Джен се възстановява бързо и напълно,” коментира тя. Бащата на 34-годишната Каприати също заяви, че дъщеря му се „възстановява добре” в клиниката.

Дженифър изгря на тенис сцената още като тийнейджърка, достигайки полуфинал на Уимбълдън през 1991, само на 15 години, с победа над шампионката Мартина Навратилова. Кариерата й обаче бе белязана от постоянни лични проблеми, сред които кражба от магазин през 1993 и арест за притежание на марихуана година по-късно. През 1995 година тя изобщо не игра тенис.

Завръщането на Каприати на корта бе много успешно и тя спечели три титли в Големия шлем през 2001 и 2002. След хронична контузия в рамото тя реши да се откаже, а през 2007 година призна, че е страдала от депресия и е имала склонност към самоубийство.