Първата среща от първия кръг на Шампионската лига между отборите на ФК Санта Колома (Андора) и Биркиркара (Малта) не се състоя заради лошо състояние на терена. Мачът трябваше да се играе снощи на Естади Комунал встолицата на малката планинска държава, но протестът на хората от Биркиркара беше уважен от съдията и дежурния делегат.

Малтийците с изненада установиха ден преди мача, че големи части от игрището не са покрити с трева и в момента работници по поддръжката ги поставят. След консултация с длъжностните лица обаче беше взето решение, че този терен е опасен за здравето и сигурността на футболистите.

Тъй като чимовете няма как да се захванат за толкова кратко време е напълно възможно те да се отлепят по време на срещата, играч да се препъне или пък кракът му да потъне в подобна дупка.

Победителят от този мач ще срещне словашкия Жилина в следващия кръг на Лигата. В момента мачът между ФК Санта Колома и Биркиркара се води отложен, а УЕФА ще се произнесе до 48 часа по въпроса. Срещата-реванш е насрочена за 6-и юли на националния стадион на Малта Та'Али.

Днес пък е мачът между Тре Фиори (Сан Марино) и Рудар (Плевля, Черна гора). Победителят от този двубой ще бъде съперник на Литекс във втория квалификационен кръг на Шампионската лига.