Идването на Световния рали шампионат (World Rally Championship) в България само по себе си е огромно по мащаб и важност събитие.

Още преди престигането си на наша земя обаче, отборът на шест-кратния световен шампион Себастиен Льоб, екипа на Citroen Total, произведе гореща новина: броени дни преди старта на българския кръг от WRC-шампионата, легендарният французин ще пренесе рали-тръпката на жълтите павета в София!

Точно в 4 следобед на 4-ти юли Льоб ще седне зад волана на емблематичния си Citroen C4, клас WRC и в половин час ще покаже пред зрители и камери защо е на път към седма поредна световна титла. Иначе казано: специални препятствия, чудовищна 15-метрова рампа, майсторски трикове и рев на състезателен двигател!

„София Рали Шоу” става мисия възможна и благодарение ентусиазма на Автомотор Корпорация, официален представител на Citroen и Total България.

Достъпът до импровизираното рали трасе на пл. Княз Александър Батенберг ще бъде свободен, а най-запалените фенове ще могат и да се докоснат до автомобила на шампиона.

Едно истинско предизвикателство за мото-маниаците стартира още от 3-ти юли на същото място с начален час 16:00 – RC София Рали е кодовото име на състезанието с радио-управляеми автомобили (RC-cars) и ще възнагради уменията на най-добрия състезател с право да заеме навигаторското място до Себастиен Льоб по време на самата демонстрация.

За участие в RC София Рали се попълва online бланка на адрес www.myrcm.ch (секция Raceregistration) – международният уеб-сайт на RC-cars състезания. Крайният срок за заявки е 19:00 часа на 1-ви юли. Специалната и обезопасена писта, която ще бъде инсталирана на площада ще разполага с необходимите състезателни коли!

Подробен график на събитието по дни и часове, както следва:

Събота / 04.07.2010: пл. Княз Александър Батенберг

15:30 – 20:30 - Loeb WRC Challenge (RC-cars състезание)

Квалификации: 30 старта с по 4 участника в група / Полуфинал: излъчване на 3-мата финалисти

*В случай на неблагоприятни метеорологични условия квалификациите ще се проведът в неделя 10:30 часа , отново на пл. Княз Александър Батенберг

Неделя / 05.07.2010: пл. Княз Александър Батенберг

15:00 Демонстрации управление на RC-cars

15:10 Финал Loeb WRC Challenge (RC-cars състезание)

15:30 Излъчване на шампион с право на участие в обиколка от демонстрацията на Себастиен Льоб - награждаване

15:40 Демонстрация на Екатерина Стратиева

16:00 Демонстрация на Себастиен Льоб

16:40-16:55 Време за обща среща с представители на медиите

16:55-17:00 Сесия за автографи

--

Гледай на живо старта от Формула 1 на пистата Монца в Италия с туристическа агенция "Галера" от 10 до 13 септември