Българският национален отбор по волейбол за жени постигна чиста победа с 3:0 над Румъния в четвъртия кръг на Европейската лига. Двубоят в Габрово премина под доминацията на момичетата на Драган Нешич, които допуснаха съперничите им да ги притеснят до средата на срещата, но я завършиха по подобаващ начин.

След този седми мач за България в Европейската лига, тимът ни е с шест победи и само едно поражение, и е лидер в група А.

Първият гейм приключи при 25:21, но българките водеха през цялото време. Най-равностойна бе втората част от двубоя, като румънките в един момент дори поведоха, по силен завършек донесе успеха ни с 25:19. Последният период бе безапелационно спечелен, като селекционерът Нешич пусна в игра младите си състезателки, за да приключат мача, продължил само 74 минути.

Въпреки очакванията Тони Зетова да се завърне в игра в този двубой, тя не се появи на терена. Утре България отново среща Румъния в зала „Орловец” от 19 часа.

БЪЛГАРИЯ: Диана Ненова, Цветелина Заркова, Ева Янева, Елица Василева, Страшимира Филипова, Емилия Николова – Мария Филипова-либеро (Мария Каракашева, Добриана Рабаджиева, Христина Русева, Гергана Маринова)

класиране:

1 България 7 6 1 20:4 13 точки

2 Румъния 9 4 5 12:16 13

3 Сърбия 6 5 1 16:5 11

4 Великобритания 8 0 8 1:24 8