Испанецът Рафаел Надал победи британеца Андри Мъри с 6:4, 7:6 /6/ и 6:4 в полуфинален мач на турнира по тенис за мъже Уимбълдън. След мача испанецът сподели: „Това е една от най-хубавите победи в кариерата ми. Сервирах добре, когато имах своите шансове, ги използвах, което бе най-важното в мача. Анди е голям тенисист и винаги съм имал трудни мачове срещу него. Той има добър сервис и се движи много, имаш чувството, че винаги е до топката.”

Шотландецът Анди Мъри, поставен под номер 4 в турнирната схема, както и през миналата година загуби на полуфинала на Уимбълдън /през 2009 от американеца Анди Родик/ и отново се прости с мечтата си да стане първият британец, спечелил турнир от Големия шлем след Фред Пери през 1936 година.

А за съперника си на финала Рафаел Надал каза: "Бердих направи супертурнир. Той има силен сервис и силни удари от дъното на корта. Ще бъде много трудно".

"Имах своите шансове във всичките сетове, каза след загубата Анди Мъри, цитиран от БТА. Той игра по-добре от мен, но аз съм разочарован, защото имах своите шансове. Въпреки всичко не изиграх лош мач. Не връщах добре ударите, но в останалите елементи играта ми бе по-скоро добра. Рафаел е един от най-големите тенисисти за всички времена, той е блестящ. Той е и фаворит за финала".