Капитанът на английския национален тим и Ливърпул Стивън Джерард прзова световната футболна централа ФИФА да въведе видеоповторенията, които да бъдат в помощ на съдиите при спорните ситуации на терена.

Именно Англия бе един от най-ощетените отбори на Мондиал 2010, когато реферът Хорхе Лорианда от Уругвай не зачете гол на Франк Лампард срещу Германия на осминафиналите в турнира.

Джерард също подкрепи действията на УЕФА, които през миналия сезон експериментираха с двама допълнителни рефери в мачовете от Лига Европа.

„Това беше успешен опит. Защо тази система не бе използвана и на световното първенство? Ако имаше съдия зад германската голлиния може би в момента Англия все още щеше да бъде в ЮАР”, коментира Джерард.

Според капитана на Англия, ФИФА трябва да се обърне към футболистите относно въвеждането на видеотехнологиите.

„Според мен трябва да бъде въведена някаква технология и съм сигурен, че не само аз мисля така. През годините видяхме много промени на правилата – повечето от тях за добро – но не разбирам защо има толкова много против въвеждането на технологиите във футбола. Говорим за решения, които могат да решат дори едно световно първенство. Защо от ФИФА никога не питат играчите. Убеден съм, че повечето от нас ще подкрепят въвеждането на видеоповторенията на спорните моменти”, каза още Стивън Джерард.