По-малко от седмица преди старта на Рали България част от суперзвездите на Световния рали шампионат показаха изключителните си умения в центъра на София.



Демонстрация пред хиляди фенове на бързите скорости на площад „Александър Батенберг” направиха шесткратният световен шампион и настоящ лидер в класирането на надпреварата Себастиен Льоб и другият пилот на Ситроен Тотал Дани Сордо.



За радост на многобройните си български почитатели Льоб и Сордо буквално подпалиха жълтите павета пред Двореца с атрактивно каране, като след шоуто голяма част от паважа остана маркирана със следи от гумите им.



За двамата бе изградена и специална рампа за скокове, но най-голямо впечатление направи майсторското каране на двамата пилоти, които в края на следващата седмица ще се впуснат в битката на Рали България, което е седми кръг от Световния рали шампионат.



Шоу стартът на ралито ще бъде в четвъртък от 18:30 часа на стадион Искър в Самоков, а състезателните дни са петък, събота и неделя, когато е финалът в Боровец.



Освен Себастиен Льоб и Дани Сордо, български любители на автомобилния спорт ще видят още звезди като Мико Хирвонен, Петер Солберг, Яри-Мати Латвала и разбира се бившият световен шампион във Формула 1 Кими Райконен, за когото това е първи пълен сезон във WRC.

Гледай на живо старта от Формула 1 на пистата Монца в Италия с туристическа агенция "Галера" от 10 до 13 септември.