Капитанът на мъжкият ни национален отбор по волейбол Владимир Николов отправи официално покана към президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов заедно да подкрепят тима ни от официалната ложа на зала „Конгресна” във Варна този четвъртък и петък по време на решителните срещи срещу Бразилия.

„Аз съм аполитичен, но защо двамата да не са заедно и да ни подкрепят! Официално каня отново президента Георги Първанов, който е патрон на България в лигата и ни оказва подкрепа последните години, да ни подкрепя в шоуто срещу Бразилия. Официално каня и премиера Бойко Борисов, който ни обеща зала и вече я строи в София. Каня го да види момчетата как се готвят и как работят, за да може да играем в софийската зала. Проблем ли ще бъде, ако седнат заедно?! Тези двама мъже работят заедно за България ще спечелим всички! А защо не двамата да работят заедно освен в политиката, да работят и за доброто на спорта ни!” каза капитанът Николов.

По отношение на контузията си в рамото, която му попречи да играе срещу Корея и за малко да влиза срещу Холандия при домакинствата ни, шампионът на Италия с Кунео сподели: „Всеки има някакви проблеми, но трябва достатъчно добре да ги маскираме, за да не се виждат”.

Владо Николов заяви относно сметките за класирането ни за финалната шестица на Световната лига в Кордоба (21-25 юли) следното: „Не правим сметки! Играем за две победи, които ще ни класират!”

Диагоналът на България също така сподели: „Не сме отписали Световната лига! Правим всичко възможни и играем на максимума си. Дано с резултатите и участие на финалите да опровергаем онези, които казваха, че сме отписали това състезание! Всеки в националния отбор и щаба ни се надяваше преди старта на Лигата сега да сме на това място – 25 точки, спечелени 8 мача с възможност всичко да зависи от нас за продължаване на финалите. Сега трябва да работим две дни и да играем така, както можем, за да реализираме целта си!”.

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.