Интересно, но съдържателно изказване направи селекционерът на България по волейбол Силвано Пранди, дни преди решителните срещи с Бразилия за Световната лига. „Мога да броя до 25 и дотам. След това започвам отначало,” – това каза Учителят по отношение на това дали щабът ни прави сметки за класиране и следи случващото се в другите групи.

Ето още от казаното от Пранди:

Винаги правя сметки, но търся по най-добрия начин винаги да броя до 25! Правя го във всеки един гейм. Спирам и пак за започвам да броя до 25. Правя го поне още веднъж, но повече от това не мога да броя и смятам! За мен един отбор докато не се научи, че всяка една точка, всеки едни гейм, всеки един мач са най-важните в живота, тимът няма да има психика на победител.

Стигнахме до последните, най-важни и най-вълнуващи мачове в груповата фаза на Световната лига. Двете срещи с Бразилия ще решат класирането в нашия поток. Отборът ни стигна до този важен момент в едно добро състояние и форма, за да може да се бори за спечелването на тези два двубоя. Очевидно е, че стойността на противника е известна, те спечелиха най-много от всички останали през последните години. Към тези мачове има страшно големи очаквания не сам в България, но и по целия свят. А заради всичко това е още по-приятно и хубаво да бъдем тук и да се борим за победите в срещите и за постигане на целта.

На въпрос на Гонг какво си е казал със звездата Джиба тази сутрин, Пранди отвърна: Попитах го как е съпругата му, а той мен: как са жена ти и сина ти? Моля за извинение, ако не сте очаквали точно това, но това си казахме наистина.

На пресконференцията участва и центърът Виктор Йосифов. Талантът, който изгря миналата година в националния отбор благодарение на Пранди, сподели: За мен е чест и изключително удоволствие да съм част от този отбор. Страхотно е! За всеки едни от нас в отбора е чест да играе срещу Бразилия и голямо предизвикателство. Тази срещи не са протоколни, а решаващи. Това действа още по-мотивиращо.

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.