България има нов треньор на волейбол. Това стана факт тази сутрин, но само за кратко. По време на Първия демонстративен турнир по волейбол „Обединени от спорта”. Представителят на Гонг Инес Павлова бе избрана за старши треньор на България в мачовете срещу Холандия и Бразилия. Така поне за една сутрин на мястото на италианския селекционер на родните волейболисти Силвано Пранди стоеше друг.

Срещу Холандия България взе категорична победа по примера на мъжете – 21:11! В последната среща обаче срещу Бразилия, българският отбор загуби, но с малко. В жълтите екипи на селесао се отличи президентът на Българска федерация по баскетбол и почетен консул на Бразилия в България Михаил Михов. Той бе капитан на противника и впечатли с отличен сервис на пясъка.

„Това ще последната победа на Бразилия тази седмица. Резултатът утре и в петък ще е точно обратният. Напълно съм съгласен и сигурен” заяви на волейболното поле Михов.

Гонг се надява да не се е представил лошо на позицията на Пранди начело на България, като дори се възползвахме от непозволени начини да нарушим играта на противника – при вече използвана почивка, поискахме втора, на която нямаме право, за да разконцентрираме в суматохата съперника за няколко секунди.

Бразилия спечели турнира, организиран от Нескафе, втори остана тима на българските журналисти, за който пък блестяха Цветана Божурина и съпругът й Сандо. На последното четвърто място пък остана Холандия, като представителите на тяхната общност се бяха оборудвали с оранжеви шапки и оранжеви вувузели.

Надпреварата наистина си заслужаваше и донесе много емоции не само на всички участници, но и зрители на плажа на Рапонги. Имаше специално изработени фланелки със знамената на страните участници на гърба. Целта на Демонстративния турнир бе да покаже нагледно, че няма по-добър посредник между нациите и държавите от спорта.