Не само победа, която ще класира България за финалите на световната лига е целта на националния ни отбор по волейбол. От щаба на волейболистите и ръководството на федерацията нескромно обявиха, че истинската цел е България да елиминира Бразилия от срещите в Кордоба от 21 до 25 юли. Това ще бъде прецедент, тъй като селесао неизменно са финалисти на големи състезания през последните години.

Колкото и да е трудно, избраниците на Силвано Пранди са психически готови с помощта на невероятната публика във Варна да излязат в битката срещу Джиба и компания.

Силвано Пранди поднесе изненада, след като преди минути обяви, че в групата от 12 състезатели няма да попаднат центърът Теодор Тодоров и второто либеро Владислав Иванов, който има проблеми с кръста от два дни.

Тодоров почти неизменно бе в състава от мачовете от световната лига досега, като 12-те попадна опитният Христо Цветанов.

Групата за мача е: Андрей Жеков, Георги Братоев, Христо Цветанов, Николай Николов, Виктор Йосифов, Матей Казийски, Валентин Братоев, Тодор Алексиев, Методи Ананиев, Владимир Николов, Цветан Соколов, Теодор Салпаров.

Българите имат една тренировка в зала „Конгресна” тази сутрин, на която ще бъдат дадени и последните указания по отношение на тактиката, как с победен дух да се наложат над Бразилия. Първият от решителните сблъсъци е довечера от 20 часа.

Звездата на съперника Джиба в полунощ посрещна съпругата си в курорта „Св. Константин и Елена”. Бившата румънска волейболистка ще наблюдава на живо последните срещи от световната лига.

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.