Испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро се пошегува, че в момента обмисля сериозно вариант, за да защити октопода Паул, който предрече победата на „Ла фурия” над Германия (1:0).

Паул, който живее в Оберхаузен, позна всички срещи на немския национален тим до този момент на Мондиал 2010, но много местни жители останаха разочаровани от това, че октоподът позна и поражението от Испания. Редица готвачи дори вече се надпреварват да дават рецепти, с идеята да се избавят от „оракула”.

Хосе Луис Родригес Сапатеро обаче е по-скоро доволен от октопода, за разлика от феновете на Германия, както и един от министрите на Испания. Министърът на околната среда, селските райони и водите Елена Еспиноса заяви, че има намерение да направи предложение за забрана на упражнявате на подобни предсказания от Паул и той да бъде защитен.

В интернет вече все по-често могат да се срещнат закани за това Паул да бъде поставен на барбекюто или просто с него да бъде направена паеля (испанско блюдо с ориз и морски дарове).