Българският национален отбор по волейбол, който се нуждае от задължителна победа срещу Бразилия в мача от 18 часа от Световната лига, не тренира. Старши треньорът Силвано Пранди не заведе тима нито във фитнеса нито в залата след изморителната загуба с 1:3 гейма снощи. Италианският специалист обаче направи обстоен анализ и разбор като събра Владо Николов и компания да гледат видео по обед.

Българите понесоха тежко поражението от снощи, а представители на родния волейбол до късно през нощта обсъждаха играта, разглеждаха статистиката, анализираха тактика, както за вчера, така и за днес, и правиха различни сметки.

България може да бъде един от шестте тима участници във финалите в Кордоба на Световната лига, само и единствено, ако запишат успех довечера в зала „Конгресна”. Победа с 3:0 или 3:1 ще ни направи най-добрият втори отбор във всички групи, с точка повече от сърбите. Ако спечелим след тайбрек, ще имаме равни показатели със съседите, но по-добри втори коефициенти.

Докато България гледаше видео, „селесао” празнуваше по обед във Варна, видя Гонг. Бразилците се събраха на обяд и пяха песнички в ресторанта на хотела. Причината – 18-ия рожден ден на играча с номер 5 за „кариоките” Сиднеи Дос Сантос – младши. Познатият като Сидао, 203-сантиметров волейболист духна свещички върху минидесерти.

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.