Ирландският журналист от „Irish Independent” Ейдън Фитцмарс заяви в интервю за Гонг, че Левски не би трябвало да има проблеми в мача си от Лига Европа срещу Дъндолк. Той прогнозира, че „сините” трябва да победят с 4 или 5:0.

Дъндолк е отбор изграден от малко футболисти. Имат само 11 опитни футболисти, които играят и в повечето мачове. Сега обаче имат няколко контузени играчи и на тяхно са повикани по-млади футболисти. Другият проблем за тях е, че в момента им се натрупаха много мачове. Вчера загубиха с 0:4 от Шамрок Роувърс, а това е третият им мача за последните шест дни. В момента футболистите са много изморени, защото им се събраха много мачове. Също така имат и тежки пътувания. Утре заминават за София, а след това се завръщат в петък в Ирландия, а в събота имат друг мач. Футболистите са ограничени около един състав, а не можеш цял сезон да играеш с 11 или 12 играчи.

Кой е звездата в отбора?

Може би това е босненският футболист, който е роден в Англия Фахрудин Кудозович. Той е много добър нападател. Нийл Фен е другият нападател. Той е и капитан на отбора. Те двамата са важните футболисти в отбора. Двамата големи липсващи в състава са титулярният вратар Питър Чери, който е шотландец и капитанът Лиъм Бърнс. Двамата със сигурност пропускат двубоя в София, а те са важни футболисти в състава на Дъндолк.

Новопривлеченият нападател Стивън Ленън ще играе ли срещу Левски?

Той не игра срещу Шамрок и не съм сигурен, че ще играе срещу Левски. Смятам, че няма да може да бъде картотекиран, за да може да играе срещу Левски.

Какво може да ми кажете повече за футболния терен на Дъндолк?

Капацитетът на стадиона е за 3000 зрители. Дъндолк по принцип се представя по-добре у дома. Те са типично домакински отбор. Тук са имали доста тежки мачове ПСВ и Цървена звезда, но тези мачове бяха в далечното минало. Стадионът на скоро бе реконструиран. Теренът е доста малък, а трибуните са близо до игрището и създават много хубава атмосфера. Тревата е изкуствена, което може да създаде проблеми на Левски, ако играчите им не са свикнали на такъв тип терен. Треньорът на предишния съперник на Дъндолк, Греванмахер се оплака доста от състоянието на терена.

Какво очакваш от мача?

Смятам, че Левски ще спечели в първия мач с 4 или 5 на 0. Срещу Шамрок те можеха да загубят и с 8,9 или 10 на 0. Отборът е съставен от много млади играчи, които нямат опит в мачовете в Европа. Смятам, че за Дъндолк ще бъде успех, ако отборът загуби с 0:1 или завърши 0:0. Футболистите обаче са много изморени и смятам, че Левски ще спечели с 4 или 5 на 0. Дъндолк играе мачове на всеки три дни, а отборът е ограничен и няма необходимите качества да спечели срещу Левски.