Финансовият директор на Литекс Величко Дихонов разказа пред Гонг за снощната визита на представител на УЕФА, оценил Градския стадион в Ловеч с висок ранг. Дихонов сподели, че се надява обновеното съоръжение в Града на люляците да привлече повече фенове, от чиято подкрепа ще се нуждаят „оранжевите” в Шампионската лига. Ако Литекс направи пробив в групите на ШЛ, има шанс да приеме европейските грандове на своя стадион, а не в София.

„Цялото ръководство смятаме, че всичко е наред. Вчера представителят на УЕФА Давид Петрашвили направи подробен и обстоен преглед, около пет часа, и даде съгласие Литекс да играе на собствения си стадион. Той бе доста учуден от това, което бе свършено за 50 дни,” заяви Дихонов. „С малки препоръки, той ни даде надежди, че спокойно можем да играем и групи на Шампионска лига, живот и здраве, ако стигнем до тях.”

„Ние сме белите лястовици, които тръгнаха да правят нов стадион по време на криза. Но това е заслуга на нашия собственик Гриша Ганчев, и това по неговите думи е само първият етап от реконструкцията, догодина трябва да има и втори. Но и ние, като отбор, трябва да помогнем,” разказа още босът на ловчанлии.

„Смятам, че ще има повече фенове. Ние създаваме доста удобства за тях, има условия, при които няма да е като на повечето стадиони – да дойдат хората и да седнат на една пейка и да чакат мача, ще има и забавления. Няма да има повишаване на цените на билетите, ние не гледаме на финансите, а на възможността повече хора да се наслаждават на играта на нашия отбор,” добави той.

Относно утрешния двубой с Рудар в Шампионската лига, Величко Дихонов коментира: „Нормално е ние да сме фаворити, но това не ни притеснява. Утре отборът ще излезе на 100% мобилизиран да покаже какво лице е изградил в тежката подготовка. Както аз, така и треньорското ръководство, сме оптимисти. Ако се плашим от втория кръг, къде сме тръгнали?!”

Единственият проблем пред старши треньора на Литекс Ангел Червенков е, че все още един от новите в тима – Джемал Берберович, няма картотека. „Има дребни детайли, които самият Джемал Берберович трябва да уточни, ако станат нещата, той ще е наш футболист, но това не зависи от футболен клуб Литекс,” обясни накратко ситуацията Дихонов.