В четвъртък започва поредната футболна година за Левски. Този път с домакински мач от турнира Лига Европа. Идеална възможност феновете да видят любимия си тим за първи път на живо.

За разлика от предишни предсезонни подготовки, сега „сините” не изиграха нито един мач в София и не повече от 30 фена видяха как е Левски на подготовката в Австрия.

Привържениците на Левски в последно време не са най-единното нещо, а всички знаят израза „Левски е силен, когато сектор Б е единен!”, но беше време, когато феновете бяха единни.

След много тежкия изминал сезон, феновете трябва да си върнат доверието към отбора, или отборът трябва да убеди привържениците си, че започва нов сезон с ново лице. Едва ли тимът ще покаже запленяващо лице още от първата си среща с привържениците, но трябва да покаже, че се започва нещо ново. А и феновете едва ли чакат пълна промяна още в първия двубой.

В Австрия Левски изигра четири контроли и половина. В тях се видя, че има още какво да доизкусурява старши треньорът Ясен Петров. Нямаше мач, в който Левски да не получи гол.

Вратарският пост е променен само откъм по-добрата форма на Петков, който показа на Митрев и Димитров, че и този сезон ще е титуляр. Едва ли шумът за трансфер ще отвлече вниманието на вратаря. Той има да си връща за изминалия сезон.

В организацията във фаза защита има още какво да се подобри. Видно е. Не само защитата, но и халфовата линия, най-вече. Гаджев е сигурен титуляр, но кой ще е до него? Търси се дефанзивен халф, изпробва се чех, но така и не бе намерен. Играч, който да влиза здраво в битката, в единоборствата, в отнемането на топката.

Йовов е вариант, но на него силата му е да твори, а не да руши. На Христо главата му ражда много идеи и там му е силата, зад нападателите, особено ако Дарко не се пробуди. Иначе няма спор, че Тасевски ще е титулярният офанзивен халф. Показал е, че когато играе добре, и Левски е добре.

На защитата й трябва време да се обиграе. Там въпросителни май няма. Мюлдер, Иво Иванов, Милиев и Минев. Шакиб Бензукан е най-близо до титуляр, но постоянно има дребни здравословни победи. Мюлдер показва хубави неща, а Минев направи добри мачове в Австрия. При него трябва само да настъпи спокойствие и няма да има проблеми. Иво Иванов ще е новия лидер на защитата, което той показва без много да говори. Прави грешки, но показва, че е правилният избор. Не ми се иска да бъде забравен и любимецът на публиката Елин Топузаков. Убеден съм, че когато и да му се даде шанс, той ще е на ниво в представянето си за любимия му отбор, за когото е дал много. Стефан Станчев сигурно също ще чака своя шанс. Срещу Дъндолк защитата трябва да покаже лицето си и да покаже, че може да има мач, в който няма да допусне гол. Сигурен съм, че публиката ще хареса новите Дъстли Мюлдер и Иво Иванов.

Най-променено, не само като изпълнители трябва да е нападението на Левски. Новите Даниел Младенов и Гара Дембеле ще радват привържениците. Дани играе вдъхновено и вкара два много хубави гола още при дебюта си. Внася острота на атаката и е готов да спори с Телкийски и Жоазиньо за титулярно място. Жо и Мечо трябва просто да са по-съсредоточени пред гола. Без конкуренция, за съжаление на Ясен Петров, е централният нападател Гара Дембеле. Определено нестандартен футболист. Когато му се играе е страшилище за противниковата защита. Голаджия е. Не пропуска, когато му се отдаде шанс. Показа го и в Австрия. Привържениците ще го харесат, стига Гара да не започне да си избира в кой мач да се влага максимално и в кой да го дава по-полека.

Така най-вероятно Левски ще играе най-често в следната единадесеторка : Петков, Мюлдер, Иванов, Милиев, Минев, Гаджев, Йовов, поне докато не бъде открит желания дефанзивен защитник, Тасевски, Телкийски или Младенов, Дембеле и Жоазиньо или Младенов.

Най-близо до влизане в групата ще са Митрев, Станчев, Бензукан, Балтанов, Огнянов, Александров, Иса и Христов.

Левски има нужда от подкрепата на своите фенове във всеки един мач. Отборът ще трябва да изтрие лошите спомени от миналата година и да накара феновете да се радват от показваното от любимците им. Колкото повече публика в четвъртък на стадион „Георги Аспарухов”, толкова по- тежко ще е на Дъндолк. А, добрата преднина в първия мач, ще е гаранция за безпроблемно отстраняване на ирландците.

Подкрепете Левски, заслужава си, заради любовта ви към отбора ! И защото, както казват лидерите на отбора като Петков, Йовов, Тасевски, Гаджев и Александров: „Подкрепете Левски, защото заедно можем да постигнем всичко!”