Валентино Роси ще изчака до сряда, преди да вземе решение дали се чувства готов да стартира в Гран При на Германия през уикенда. Световният шампион в MotoGP направи втори тест на Ямаха Супербайк в Бърно днес, за да види как се възстановява след тежката травма, която претърпя в началото на юни. Доктора прави сензационна рехабилитация, която съкрати прогнозата за три месеца извън пистата само на един и половина.

Днес Роси завъртя 46 обиколки, като най-доброто му време бе 1m59.135s – на секунда зад времената, дадени миналата седмица в Супербайк сериите на пистата по време на квалификациите.

Смяташе се, че той ще обяви днес, дали ще кара на Заксенринг, но Валентино пожела допълнителна консултация с лекарите си, преди да вземе решение. След като прецени за себе си, Роси ще трябва да мине и официалните медицински тестове на MotoGP, преди да му бъде позволено да се състезава.

„Днес се чувствах по-добре, отколкото при първия тест в Мизано, но все още се изморявам бързо, само след няколко обиколки, а състезанието е тежко,” каза Доктора. „Не сме взели още окончателно решение, трябва да направя още рентгенови снимки, а след това аз и лекарите ще преценим дари мога да карам на Заксенринг.”

Ако Валентино Роси все още не се чувства готов за състезанието в Германия, неговото място отново ще заеме тест пилота на Ямаха Ватару Йошикава, който пътува с отбора в пълна бойна готовност.

Гледай на живо старта от Формула 1 на пистата Монца в Италия с туристическа агенция "Галера" от 10 до 13 септември.