Литекс направи куп пропуски и постигна само минимална победа с 1:0 в първия си мач срещу черногорския шампион Рудар Плевля от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

През първото полувреме Литекс имаше надмощие, но успя да отбележи само един гол. В 8-та минута Занев центрира в наказателното поле на Рудар, след което Попов засече топката с глава и прехвърли Раданович, който не се намеси добре и кълбото влезе в мрежата му за 1:0.

Натискът на ловчанлии продължи и в 27-та минута те можеха да удвоят своята преднина, след като Том центрира в наказателното поле на Рудар, след което Нифлор засече топката с глава, но Раданович спаси, а след това кълбото срещна и напречната греда.

Четири минути по-късно в 31-та Том изведе Нифлор, който излезе сам срещу Раданович и стреля, но вратарят на Рудар спаси. В 38-та минута Занев центрира технично в наказателното поле на Рудар, след което Ивелин Попов засече топката с глава, но Ранданович успя да избие в корнер.

В края на полувремето футболистите на Литекс позволиха на черногорския отбор да създаде няколко опасни положения пред вратата на Галато.

В началото на второто полувреме футболистите на Литекс продължиха да натискат своя съперник и да правят нови пропуски. В 53-та минута Попов чукна към Занев, който шутира, но Раданович плонжира в долния десен ъгъл на вратата и спаси.

Капитанът на Литекс Ивелин Попов се контузи в 58-та минута и няколко секунди по-късно бе заменен от Христо Янев.

Последваха няколко слаби минути в играта на Литекс, но гостите от Рудар не успяха да се възползват от тях. Стигна се до няколко разбърквания в наказателното поле на Галато. В 68-та минута Бърнович стреля опасно, но Галато спаси.

„Оранжевите” пропуснаха нова идеална възможност в 74-та минута, когато Дока направи добър пробив, а след това подаде на Брату и той шутира от около границата на наказателното поле на Рудар, но неточно в аут. Пет минути по-късно след удар на Сандриньо топката мина на сантиметри от левия стълб на вратата на Раданович.

Отборът на Рудар остана с човек по-малко в 85-та минута, когато Божович задържа Христо Янев и бе изгонен с втори жълт картон от словашкия съдия Павел Олсяк.

В последните минути на срещата Янев, Брату, Цветанов и Нифлор се изредиха да пропускат пред вратата на Раданович, който също се отличи с няколко добри изяви.

Реваншът е след една седмица в Подгорица, а мачът отново е с начален час 20.