Наставникът на Литекс Ангел Червнков заяви след минималната победа над Рудар с 1:0 във втория предварителен кръг на Шампионската лига, че тимът му е пропуснал твърде много положения. Специалистът отдаде това на слабата концентрация в предни позиции.

„Рудар не ни изненадаха с нищо. Лошото при нас беше, че липсваше концентрация в предни позиции и затова пропуснахме да спечелим с по-голям резултат. Въпросът е до съсредоточаване, до последния пас, до последния удар на играча. Можехме да решим всичко тук”, коментира Червенков.

„Упражнихме натиск, но не искахме той да е стихиен, а премерен. Искахме да отбележим повече голове. Опитахме със смени и агресивни хора в атака, но пак не успяхме да реализираме”.

„Очаквах малко повече от представянето на целия отбор. Исках да бъде по агресивни и концентрирани. Може би тежкото време повлия за нагласата на футболистите, но можеше да се представим много по добре.” „Очаквам да победим и на реванша. Очаквам да търсят победата и да се отворят в задни позиции, което ще бъде добре за нашите бързи нападатели. Имаме стил и игрови почерк. В Подгорица ще разчитам на най-добре подготвените. Шансовете остават и за двата отбора, но аз съм оптимист и вярвам, че Литекс ще победи. Подкрепата на публиката беше уникална. Искам да и благодаря. Това беше дин голям празник имаше и мексикански вълни. Мисля, че публиката се забавляваше”, каза още Червенков.

Относно травмата на Ивелин Попов, той заяви: „Ивелин получи крамп, което не е опасно. Мисля, че той ще бъде готов за реванша. Видяхте, че беше много активен за отбора, но се наложи да го заменим.”