Старши треньорът на Левски Ясен Петров заяви, че е бил много затруднен при определянето на групата за мача с Дъндолк, който ще бъде официален дебют за наставника.

„Ще ви отговоря директно, трудно ми беше да определя групата за мача. Някои, които не попаднаха в групата не ме карат да имам забележки към тяхното представяне в тренировките. Искам по този начин да ме затрудняват всеки път”, отсече наставникът на „сините”.

„Надявам се, че отборът ще бъде готов. За краткото време, което сме заедно свършихме доста работа. Каквото и да сме направили истинските битки започват от тук нататък”, допълни Ясен Петров на пресконференцията преди мача с ирландския Дъндолк.

Треньорът на Левски обясни, че е дал известна почивка на Христо Йовов в последните два дни, тъй като е имал известен здравословен проблем. Петров бе категоричен, че няма абсолютно никакви забележки по отношение на опитните футболисти в тима, които са тренирали много сериозно.

„Утре ще проверим какво е състоянието на Йовов. Да се надяваме, че ще е готов за мача”, сподели още по темата Ясен Петров.

„Нямам практиката да казвам състава по-рано. Винаги може да се случи нещо в последния момент. Имаме идея с кои футболисти може да почнем утре, но ви казах, че това е един отворен процес”, каза още старши треньорът на Левски София.

Петров призна, че новото попълнение Дъстли Мюлдер е изостанал с подготовката, когато е дошъл в Левски. „Можеше да го ползваме в утрешната среща, но смятаме, че здравето на футболистите е на първо място”, отсече специалистът от Пловдив.

„Концентриран съм върху това как ще изглежда нашият отбор. Когато ние сме добре в тялото и главата, мен лично като наставник на този отбор, не ме притеснява нито един противник”, отговори Петров.

Треньорът на Левски сподели, че има напрежение в него преди дебюта, но то е такова, че го кара да се чувства добре. Ясен Петров увери, че е спокоен преди първия си мач на „Герена”, като треньор на „сините”.