Крилото Давид Силва, част от състава на световния шампиони Испания, вече официално е играч на Манчестър Сити, след като трансферът му от Валенсия бе финализиран.

24-годишният футболист премина медицински тестове в сряда и късно снощи подписа личния си договор с гражданите, който е за четири години.

От Сити не оповестиха официално каква е сумата по трансфера, която получава Валенсия, но според английските таблоиди става въпрос за около 24 милиона паунда, платени от арабските собственици на английския отбор.

Манчестър Сити обяви още през юни, че привлича Давид Силва, който е важна част в амбициите на тима тази година да се придвижи поне сред първите четири в класирането на Висшата лига, имайки дори и шампионски амбиции под ръководството на Роберто Манчини.

„Аз ще бъда щастлив, ако в края на сезона ние сме си осигурили място в Шампионската лига или пък сме спечелили трофей” - казва Силва в официалната страница на Сити - „Моята първа задача е да се адаптирам в отбора и да бъда част от състава, който се бори за всички възможни отличия.”

Давид Силва е третото ново попълнение за мениджъра Манчини след германския национал от Хамбургер Жером Боатенг и Яя Туре от Барселона.

На Ийстлендс испанският национал заменя българина Мартин Петров, чийто договор не бе подновен и той премина в Болтън.