Турнир за Наградата на София ще има и тази година. Това разкри селекционерът на националния отбор по баскетбол Росен Барчовски. Първоначално бе предвидено България да играе само проверки с Чехия, в периода, в който по принцип се провежда ежегодно надпреварата за трофея. От федерацията обаче са намерили още съперници, и така ще се получи двудневен турнир.

На 26 юли ще се изиграят две полуфинални срещи, между България и Кипър, и между Австрия и Чехия. Победителите от двата мача ще се изправят на финала на 27 юли, а загубилите ще си оспорват в същия ден третото място. Всички срещи ще са в зала „Универсиада”, където през август ще се играят и европейските квалификации.

Това издание на Наградата на София ще бъде 41-во, а миналата година в турнира триумфира тимът на Черна гора, докато България остана втора. Нашите спечелиха надпреварата през 2007 година.

Барчовски сподели още, че на 25 юли почти сигурно тимът му ще играе и контрола с Чехия, след пристигането на чехите в София, но тя може да е на закрити врати.

Българските национали се прибират в родината на 19 юли, след като от 16 до 18 ще участват на силен приятелски турнир в Италия.